OPASTUS

Ravunsyönti

Rapukartanon jo klassikoksi muodostunut tunnetuin elämys on tietenkin Ravunsyönnin opastus.

Ravintolamme on vuosien saatossa hionut tuoreen keitetyn ravun makumaailman ympärille toimivan makuelämyksen, joka vie kerta kaikkiaan kielen mennessään. Ravun syönnin opastus tapahtuu Rapukartanon perinteisessä tunnelmallisessa rapukattauksessa, johon kuuluu varta vasten suunnitellut apuvälineet; oikeat työkalut, hygienia ja rapukauluri.

Rapukartanon henkilökunta kertoo ravun kasvatuksesta, lajista sekä antaa vinkkejä ravun syöntiin. Ravut nautitaan tavallisesti ensimmäisenä alkuruokana ennen 3 tai 5 ruokalajin yllätysmenua. Rapujen lisäksi menuun kuuluu tilli, sitruunamajoneesi ja paahdettu ranskanleipä. Henkilökunnalta kannattaa kysyä myös vinkkejä virvokkeista.

Rapujen kanssa voi nauttia ihan vaikka kivennäisvettä tai miksi ei myös olutta, mutta klassikko Sancerre tai Rapukartanon ainutkertainen snapsi, tillikossu on ikimuistettava makuelämys.

Ravuista ja illallisesta voi toki nauttia tarpeen mukaan omassa rauhassa myös ilman opastusta. Ravut alkuruokana ovat perinteisesti listoilla loppukesästä ja syksyllä Rapukauden aikaan. Rapukartanolla tätä herkkua on saatavilla ympäri vuoden.